Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Ταινίες που… ενέπνευσαν τον θάνατο

Είναι πολύ νωπές ακόμα οι μνήμες από το μακελειό στο Κολοράντο και τους δώδεκα νεκρούς.
Η περίπτωση του 24χρονου μακελάρη που εισέβαλε σε κινηματογράφο και αφαίρεσε ζωές δεν είναι το μοναδικό περιστατικό ανθρώπου που είχε εμμονή με κάποιο χαρακτήρα και προκάλεσε χαμό. Στην προκειμένη περίπτωση ο Τζέιμς Χόλμς ταύτιζε τον εαυτό του με τον Τζόκερ από τις ταινίες του Μπάτμαν. Δεν είναι λίγες οι ταινίες που κατά το παρελθόν έχουν κατηγορηθεί ότι όπλισαν το χέρι εν δυνάμει δολοφόνων.



Όταν ο 22χρονος Άλαν Μένζις είδε… 100 φορές την ταινία «Η βασίλισσα των καταραμένων», μαχαίρωσε θανάσιμα τον κολλητό του, ήπιε το αίμα του, έφαγε τμήμα του προσώπου του και στην συνέχεια τον έθαψε. Στην αστυνομία είπε πως η ηρωίδα της ταινίας του είχε υποσχεθεί πως αν το κάνει θα τον έκανε βαμπίρ.


Ο Ντάνιελ Γκονζάλες έπασχε από παρανοϊκή σχιζοφρένεια, δεν είχε πάρει ποτέ αγωγή και βλέποντας την ταινία «Εφιάλτης στον δρόμο με τις λεύκες» αποφάσισε να γίνει ο Φρέντι Κρούγκερ της γενιάς του.

Το «Scream» έχει κατηγορηθεί ότι ενέπνευσε τον 15χρονο Εμίλ Καστίγιο να δολοφονήσει την μητέρα του, Τζίνα, με την βοήθεια του 16χρονου ξαδέλφου του, Σάμουελ Ραμίρεζ για να της κλέψουν τις οικονομίες της προκειμένου να αγοράσουν τον εξοπλισμό και να μιμηθούν τον «ήρωά» τους.


«Ο Ταξιτζής» ενέπνευσε τον ψυχικά διαταραγμένο Τζον Χίνκλι να αποπειραθεί να δολοφονήσει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ρόναλντ Ρέιγκαν.


«Το κουρδιστό πορτοκάλι» κατηγορήθηκε για την αύξηση της βίας στην Βρετανία.



Το 1995 δυο νέοι είδαν το «Γεννημένοι δολοφόνοι» υπό την επήρεια LSD και αποφάσισαν να μιμηθούν τους ήρωες.

 Πηγη : 
http://www.gossip-tv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου