Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Οι 10 ποιο τρομακτικοί serial killers (Μερος 2)



Ο Gary Ridgway ήταν  γνωστός ως "ο δολοφόνος του πράσινου ποταμού". Στραγγάλισε τουλάχιστον 71 γυναίκες στην Πολιτεία της Ουάσιγκτον κατά τη διάρκεια του 1980 και του '90. Τα πέντε πρώτα θύματα του ανακαλύφθηκαν στον ποταμό Green, και έτσι βγήκε το παρατσούκλι του. Συνελήφθη μετά από εξέταση DNA αφού συνδέθηκε με τέσσερις από τους φόνους . Δεν ομολογούσε την τοποθεσία που ήταν θαμμένα τα πτώματα παρά μόνο όταν ήρθε σε συμφωνία ότι δεν θα θανατωθεί, τελικά καταδικάστηκε σε ισόβια. Η αστυνομία πιστεύει πως τα θύματα του είναι 82. Παρά το γεγονός ότι εχει IQ μόλις 82, ο Ridgway κατάφερε να αποφύγει τη σύλληψη για περίπου είκοσι χρόνια , μέχρι που επιτέλους το Νοέμβριο του 2001 οδηγήθηκε στις φυλακές όπου ζει μέχρι και σήμερα .





Αν και ο Ed Gein ομολόγησε μόνο δύο φόνους και δεν ταιριάζει στον τυπικό ορισμό του "κατά συρροή δολοφόνου" οι πράξεις του τον έφεραν σε αυτή την λίστα . Πολλές ταινίες εμπνεύστηκαν από τον Gein αφού ήταν ένας ψυχωτικός παράφρονας εγκληματίας . Ο Ed ζούσε με την μητέρα του και τον αδελφό του στο Ουισκόνσιν, ήταν ύποπτος για την δολοφονία του αδελφού του αλλά η αστυνομία δεν μπόρεσε να το αποδείξει . Αφού πέθανε η μητέρα του, άρχισε να επισκέπτεται το νεκροταφείο και να ξεθάβει νεκρές γυναίκες που έμοιαζαν στην μητέρα του, από τις γυναίκες αυτές συναρμολόγησε ένα «κουστούμι» που νόμιζε ότι ήταν η μητέρα του. Όταν σκότωσε τις δυο γυναίκες και η αστυνομία βρέθηκε σπίτι του, τα ευρήματα ήταν μακάβρια, κρανιά που τα έκανε κύπελλα, μάσκες από δέρμα, ανθρώπινα κεφάλια λαμπατέρ, καρέκλες καλυμμένες από σάρκες και πολλά  άλλα. Ο Gein συνελήφθη το 1957 και πέρασε το υπόλοιπο της ζωής του σε ένα ψυχιατρείο. Πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια και καρκίνο το 1984 στην ηλικία των 77.



Ο Henry Lee Lucas κέρδισε τον τίτλο του πιο παραγωγικού  δολοφόνου στην Αμερική αφού συμμετείχε μέσα σε 20 χρόνια σε 350 δολοφονίες αν και ο ίδιος ομολόγησε  600 αν και πτώματα δεν βρέθηκαν. Στον Lucas ήταν βασισμένη η ταινία το πορτρέτο ενός κατά συρροή δολοφόνου. Μετά την δολοφονία της μητέρας του και αφού είχε καταδικαστεί σε 10 χρόνια φυλάκιση αφέθηκε ελεύθερος λόγω υπερπληθυσμού στις φυλακές. Μόλις βγήκε από την φυλακή έγινε serial killer, αργότερα αποκτά και  συνεργό τον Ottis Toole που διαπράττουν  108 δολοφονίες μαζί . Αν και καταδικάζονται σε θανατική ποινή ο τότε κυβερνήτης  Τζορτζ Μπους μετατρέπει την ποινή σε ισόβια. Ήταν η πρώτη επιτυχημένη μετατροπή θανατικής ποινής στο Τέξας.  Το 2001 πεθαίνει μέσα στην φυλακή από φυσικά αίτια.




Lucas και Ottis Toole



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου