Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Η χαμένη γενιά της βιντεοκασέτας



ΣΤΑΘΗΣ ΨΑΛΤΗΣ:
Ο «βασιλιάς της βιντεοκασέτας» μετά το τέλος της χρυσής εκείνης εποχής πέρασε και αυτός πολλά προβλήματα. Ανοιχτοχέρης και κουβαρντάς, δεν μπόρεσε να κρατήσει χρήματα από τις υψηλές αμοιβές που έπαιρνε τότε. Στην ιδιωτική τηλεόραση έκανε ένα πέρασμα από τη «Λάμψη» και σήμερα συνεχίζει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε επιθεωρήσεις.



ΚΑΙΤΗ ΦΙΝΟΥ: 
Η απόλυτη σταρ της βιντεοκασέτας!. Καλλιτεχνικά ήταν ζευγάρι με τον Στάθη Ψάλτη, με τον οποίο είχε δεσμό για πολλά χρόνια. Πέρασε μεγάλες δυσκολίες, πήρε αρκετά κιλά και για αρκετό καιρό δεν μπορούσε να βρει δουλειά ως ηθοποιός. Την ξαναείδαμε πρόσφατα στο σίριαλ «Κόκκινο δωμάτιο», ενώ τελευταία λέγεται πως σκοπεύει να κλείσει και το κομμωτήριο που διατηρούσε στο κέντρο της Αθήνας.




ΣΟΦΙΑ ΑΛΙΜΠΕΡΤΗ: 
Από τις μεγάλες κερδισμένες του «παιχνιδιού» της βιντεοκασέτας. Η μόνιμη αγαπημένη του Σταμάτη Γαρδέλη και του Παύλου Ευαγγελόπουλου μετά το τέλος της βιντεοκασέτας πρωταγωνίστησε με επιτυχία σε κωμικές σειρές της μικρής οθόνης μέχρι και πριν από λίγα χρόνια, όταν αποφάσισε να μεταπηδήσει με επιτυχία στο χώρο της τηλεπαρουσίασης. Ο δεσμός της στα 80s με τον Δημήτρη Σαραβάκο ήταν το hot gossip της εποχής, με όλα τα περιοδικά να θέλουν να τους έχουν εξώφυλλο. Το ίδιο συνέβη και στη συνέχεια με τον Γιάννη Πάριο, με τον οποίο παντρεύτηκαν και απέκτησαν δύο παιδιά.


ΤΕΤΑ ΝΤΟΥΖΟΥ:
  Μετά το τέλος της βιντεοκασέτας έκανε ένα μικρό πέρασμα από τις πρώτες σειρές της ιδιωτικής τηλεόρασης και στη συνέχεια αποσύρθηκε από τα καλλιτεχνικά δρώμενα. Αρχικά ασχολήθηκε με το χώρο της ένδυσης, με κατάστημα ρούχων στην Πατησίων, στη συνέχεια άνοιξε κτηματομεσιτικό γραφείο μέχρι που φέτος αποφάσισε να ανοίξει ένα nail spa.



ΣΤΗΒ ΝΤΟΥΖΟΣ: 
 Και ο γιος του Ανδρέα Ντούζου αποσύρθηκε από τα καλλιτεχνικά δρώμενα στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, το όνομά του ωστόσο επέστρεψε πριν από λίγα χρόνια στο προσκήνιο, αφού συνδέθηκε με υποθέσεις ναρκωτικών και προστασίας νυχτερινών κέντρων. Τέλος καλό, όμως, όλα καλά και πλέον έχει αδυνατίσει αισθητά κι έχει γίνει ένας κλασικός μπαμπάς, που πηγαίνει τα δύο παιδιά του Ανδρέα και Νεφέλη στο σχολείο. Στο μεταξύ του κάνει εντύπωση ότι ακόμη πολύς κόσμος τον φωνάζει με το παρατσούκλι «Μπήλιας», με το οποίο έγινε διάσημος από τις ταινίες «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα» οπου και προσφατα τον ξαναειδαμε



ΛΙΝΤΑ ΓΙΓΑ:
Πρωταγωνίστησε με τον Πάνο Μιχαλόπουλο στη βιντεοταινία του 1987 «Αδερφή μου, αγάπη μου». Την ίδια χρονιά πραγματοποίησε και γυμνή φωτογράφηση στο «Ρlayboy». Ένα χρόνο αργότερα αποσύρθηκε. Έχει μια κόρη στην εφηβεία, τη Μαρία-Νικολέτα, που τη φωνάζουν Μύριαμ.


ΙΣΜΗΝΗ ΚΑΛΕΣΗ: 
Μετά από ένα μικρό πέρασμα σε σειρές τα πρώτα χρόνια της ιδιωτικής τηλεόρασης σήμερα είναι φοιτήτρια στο ανοιχτό πανεπιστήμιο (!), ενώ πρόσφατα την είδαμε και στη θεατρική «Απιστία» του Μαριβό.



ΕΦΗ ΠΙΚΟΥΛΑ: 
 Η «χαζούλα» των βιντεοταινιών μόνο χαζή δεν ήταν στην πραγματικότητα... Πρωταγωνίστρια για χρόνια στη «Λάμψη» στο ρόλο της υπηρέτριας των Δράκων, έχει μια ευτυχισμένη οικογένεια με τον αδερφό της Αλίκης Βουγιουκλάκη, τον Τάκη.


ΛΙΛΑ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ: 
Από τις βιντεοκασέτες στα έδρανα της Βουλής με το ΚΚΕ. Η συμπαθέστατη ηθοποιός ήταν μία από τις σταρ του 80 που επιβίωσαν με επιτυχημένες εμφανίσεις στο θέατρο και στην τηλεόραση. Παντρεμένη για πολλά χρόνια με τον Βασίλη Μαυρομάτη, απέκτησαν μια πανέμορφη κόρη, την Ιλιάννα. Τελευταία της θεατρική δουλειά πριν μεταπηδήσει στο Κοινοβούλιο το «8 γυναίκες κατηγορούνται».


ΒΑΝΑ ΜΠΑΡΜΠΑ: 
Με το που βγήκε η ιδιωτική τηλεόραση άφησε τις βιντεοκασέτες και πρωταγωνίστησε στην πρώτη σαπουνόπερα του Mega «Η δίψα». Έτσι, άφησε πίσω το «άγουρο» παρελθόν των ταινιών μιας χρήσης και σε σύντομο χρονικό διάστημα αναδείχθηκε ως το απόλυτο σέξι σύμβολο των 90s. Αρκετά χρόνια αργότερα ήταν η ώρα να αποδείξει το πραγματικό υποκριτικό της ταλέντο με τους δύσκολους ρόλους που επέλεξε για το θεατρικό σανίδι.


ΒΑΣΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ: 
Επίσης ευνοημένη, καθώς φρόντισε να αποτινάξει εύκολα από πάνω της το παλιό της προφίλ. Μετά τον πολυτάραχο γάμο της με τον Απόστολο Δοξιάδη και τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας πρωταγωνίστησε σε δημοφιλείς σειρές («Διλήμματα», «Έρωτας») ερωτεύτηκε και έζησε με τον Ανδρέα Φουστάνο, ενώ πρόσφατα απέκτησαν και ένα παιδάκι με το σύζυγό της Φάνη Συνοδινό.



ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΑΡΔΕΛΗΣ: 
Μαζί με τη Σοφία Αλιμπέρτη αποτέλεσαν το πιο hot ζευγάρι της βιντεοκασέτας. Ο Σταμάτης Γαρδέλης έκανε ένα ποιοτικό πέρασμα από το «Μελισσοκόμο» του Αγγελόπουλου το 1986, ενώ στη συνέχεια τον είδαμε και στη «Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου αλλά και σε κάποιες ακόμη σειρές. Ποτέ ωστόσο δεν μπόρεσε να επαναλάβει την επιτυχία που είχε στα 80s.

ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ο απόλυτος ζεν πρεμιέ της δεκαετίας του 80, όχι μόνο επιβίωσε στα επόμενα χρόνια, αλλά παραμένει μέχρι και σήμερα από τους μεγάλους πρωταγωνιστές των βραδινών σειρών της ιδιωτικής τηλεόρασης. Αυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι ότι ξεκίνησε την καριέρα του από την «Ιφιγένεια» του Μιχάλη Κακογιάννη, την τελευταία ελληνική παραγωγή που προτάθηκε για Όσκαρ ξενόγλωσης ταινίας. Επίσης, άγνωστο στο ευρύ κοινό είναι το γεγονός ότι έχει πρωταγωνιστήσει σε βιντεοκασέτα σε σενάριο της Ρούλας Κορομηλά με τον τίτλο «Το σκιουράκι στη σοφίτα».



ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΟΥΠΙΑΔΗΣ
Ο ψηλόλιγνος με την αστεία εικόνα των 80s εξαφανίστηκε και άλλαξε... Πολύ παχύς με γκρίζα μαλλιά δύσκολα πλέον αναγνωρίζεται από τους φαν της βιντεοκασέτας. Έχει αποσυρθεί στο εξοχικό του στον Ωρωπό, όπου κατασκευάζει σε συνεργασία με δήμους σκηνικά για παιδικά θέατρα, στα οποία μάλιστα κατά καιρούς πρωταγωνιστεί. Όπως λέει πάντως σε φίλους του, του αρέσει πολύ η ζωή του σήμερα.



ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΟΣΙΟΣ: 
Ο γνωστός τσιγγάνος Ταμτάκος των βιντεοκλάμπ, εκτός των άλλων, έμαθε και τη διάλεκτο της φυλής. Είχε τη χαρά να έχει στο πλευρό του τη θεά Βίκυ Κουλιανού, που έπαιξε για πρώτη φορά μαζί του σε βιντεοκασέτα υποδυόμενη την αρραβωνιαστικιά του. Συνεχίζει να παίζει σε επιθεωρήσεις.



ΠΑΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ο γόης της βιντεοκασέτας αποτέλεσε έναν από τους βασικούς πρωταγωνιστές των σειρών στα γεννητούρια του Mega, πρωταγωνιστώντας στο «Ρετιρέ» και στη συνέχεια στους «Μικρομεσαίους» στο πλευρό της Μάρθας Καραγιάννη. Είχε χρόνια σχέση με τη Μαριάννα Τουμασάτου, από την οποία χώρισε πριν από αρκετά χρόνια. Σήμερα ασχολείται αποκλειστικά με το θέατρο.



Η Νανά Βενέτη διαθέτει εταιρεία γερανών



Η Βίνα Ασίκη ασχολείται με τα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου Λιοσίων και το δημοτικό ραδιοσταθμό ΧFΜ.




Η Γκέλυ Γαβριήλ έχει αποσυρθεί  και δεν βρηκα κατι γι αυτην..



1 σχόλιο: