Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Ηρωική γάτα



Από το 1996, γενναία και θαρραλέα ζώα, που έχουν κάνει ηρωικές πράξεις για να βοηθήσουν ανθρώπους ή άλλα ζώα δίνεται το βραβείο ηρωισμού Σκάρλετ   προς τιμή της Σκάρλετ μιας γάτας που όλοι θαύμασαν . Αυτή είναι η ιστορία της :
Η Σκάρλετ ήταν μια αδέσποτη γάτα που ζούσε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Στις 29 Μαρτίου 1996, σ’ ένα εγκαταλελειμμένο γκαράζ ξέσπασε μια μεγάλη  φωτιά.  
Ενας πυροσβέστης ο David Giannelli  παρατήρησε μια γάτα, που επανειλημμένα επέστρεψε στο χώρο της φωτιάς, τραβώντας έξω ένα - ένα τα γατάκια της. Η γάτα είχε ήδη καεί στα πόδια, τα αυτιά, και το πρόσωπο, αλλά μόνο αφού έβγαλε και το τελευταίο από τα μωρά της και  αγγίζοντας τους με τη μύτη της για να βεβαιωθείτε ότι όλα τους ήταν καλά, έχασε τις αισθήσεις της .
Ο πυροσβέστης πήγε τη γάτα με τα γατάκια της σε μια κλινική στο North Shore Animal League, όπου η ηρωική μητέρα με τα γατάκια της υποβλήθηκαν σε θεραπεία για εγκαύματα . Το πιο αδύναμο από τα γατάκια, ένα  λευκό πέθανε από έναν ιό ένα μήνα μετά την πυρκαγιά. Ωστόσο, μετά από τρεις μήνες θεραπείας και αποκατάστασης, η Σκάρλετ και τα γατάκια της σώθηκαν . Η κλινική δέχτηκε 7.000 αιτήσεις από όλον τον κόσμο που ήθελε να υιοθετήσει την μητέρα και τα μικρα της . Στις 11 Οκτωβρίου 2008 η Σκάρλετ πέθανε από καρδιακό φύσημα αλλά η ιστορία της είναι ακόμη ζωντανή.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου