Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Άγνωστα θαύματα του κόσμου


Banaue Rice Terraces - Φιλιππίνες 




Είναι η μοναδική κατασκευή  αρδευτικού συστήματος στις Φιλιππίνες και είναι 2000 χρόνων. Πολλοί το χαρακτηρίζουν ως  «όγδοο θαύμα του κόσμου». Οι ‘’βεράντες’’ βρίσκονται περίπου 1500 μέτρα (5000 πόδια) πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και  καλύπτουν 10.360 τετραγωνικά χιλιόμετρα της βουνοπλαγιάς.

Sigiriya – Σρι Λάνκα




Είναι ένα αρχαίο φρούριο  που βρίσκεται στην κεντρική Matale περιοχή της Σρι Λάνκα. Περιβάλλεται από  κήπους, δεξαμενές, καθώς και άλλες δομές. Είναι ένας  δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Η Sigiriya  είναι επίσης γνωστή για τα αρχαία έργα ζωγραφικής (τοιχογραφίες) . Χτίστηκε κατά τη διάρκεια της βασιλείας του βασιλιά Kassapa I ( 477 – 495).


Tower of Hercules – Ισπανία


Είναι ένας αρχαίος φάρος  στη βορειοδυτική Ισπανία. Το ύψος του  είναι  55 μέτρα (180 πόδια)  και έχει θέα στον Βόρειο Ατλαντικό. Είναι σχεδόν 1900 χρόνων και αποκαταστάθηκε το 1791.

Toruń – Πολωνία

Το Toruń είναι μια πόλη στο βόρειο τμήμα της Πολωνίας, στον ποταμό Βιστούλα . Ο πρώτος οικισμός στην περιοχή χρονολογείται από τους αρχαιολόγους  το 1100 π.Χ.. Οι Τεύτονες Ιππότες έχτισαν ένα κάστρο στην περιοχή. Είναι μια πανέμορφη μεσαιωνική πόλη που αξιζει να την να επισκεφτεί κάποιος.

Ajanta Caves –Ινδία



Είναι μια σπηλιά  που χρονολογείται περίπου στον δεύτερο αιώνα π.χ. Περιέχει έργα ζωγραφικής και γλυπτικής που  θεωρούνται αριστουργήματα τόσο της βουδιστικής θρησκευτικής τέχνης όσο και της καθολικής εικαστικής .

Η Κοιλάδα των λουλουδιών – Ινδία



 Είναι μια εξαιρετικά όμορφη κοιλάδα σε μεγάλο υψόμετρο στα Ιμαλάια που έχει αναγνωριστεί ως θαύμα από γνωστούς ορειβάτες και βοτανολόγους .Το «ήπιο» τοπίο, το πανέμορφο λιβάδι με τα  αλπικά λουλούδια και η ευκολία πρόσβασης συμπληρώνουν την μαγεία.

Μετέωρα – Ελλάδα



Τα Μετέωρα είναι ένα σύμπλεγμα από τεράστιους σκοτεινόχρωμους βράχους που υψώνονται έξω από την Καλαμπάκα, Τα μοναστήρια των Μετεώρων, που είναι χτισμένα στις κορυφές κάποιων βραχων είναι σήμερα το δεύτερο πλέον σημαντικό μοναστικό συγκρότημα ύστερα από το Άγιο Όρος. Η πρόσβαση στα μοναστήρια ήταν αρχικά (και εσκεμμένα) δύσκολη, χρησιμοποιούσαν μεγάλα δίχτυα  για να μεταφέρουν  αγαθά και ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου